Klienci i selekcja

Jak otworzyć wybór ponownie po zatwierdzeniu

Klient kliknął „Zatwierdź wybór” za wcześnie albo chce dołożyć kilka ujęć. Odblokowanie to jedno kliknięcie, a dotychczasowe zaznaczenia zostają nienaruszone.

1

Klient prosi o ponowną edycję

W zatwierdzonej galerii klient ma przycisk Poproś o ponowną edycję. Po kliknięciu widzi informację, że prośba czeka na Twoją decyzję.

2

Zobaczysz baner w galerii

Na stronie galerii, pod kartą z etapami, pojawia się baner Klient prosi o ponowny wybór zdjęć z przyciskiem Odblokuj wybór. Dostajesz też maila i powiadomienie na dzwonku.

⚠ Klient prosi o ponowny wybór zdjęć. Zmień status klienta na „W trakcie”, aby umożliwić ponowną edycję wyboru zdjęć.
3

Odblokuj wybór

Kliknij Odblokuj wybór albo otwórz Ustawienia galerii i w polu Status galerii przestaw Zatwierdzona na W trakcie. Efekt jest identyczny, klient znów może zaznaczać i odznaczać zdjęcia.

Przełącznik Status galerii w Ustawieniach galerii
4

Zamknij selekcję ponownie

Gdy klient skończy, sam kliknie Zatwierdź wybór. Możesz też zamknąć selekcję samodzielnie: kliknij Zatwierdź wybór na górze galerii albo przełącz status na Zatwierdzona.

Powiązane artykuły

Nie ma odpowiedzi na Twoje pytanie?

Nasz zespół zwykle odpowiada w ciągu 24 godzin w dni robocze.

Jesteś klientem fotografa? Szukasz swoich zdjęć z sesji? Wejdź do strefy klienta i zaloguj się danymi od fotografa.
Wejdź do strefy klienta